Ateliere de Energie Verde

În contextul apariției cărții Globi si Energia în limba română, Asociația Tot Mai Verde a dorit ca informațiile utile legate din carte împreună cu cele teoretice de la școală, să fie transpuse și în practică astfel încât elevii să înțeleagă mai bine importanța protejării mediului și necesitatea utilizării resurselor de energie verzi (regenerabile). În acest mod, elevii (dar si parintii) vor putea sa își dezvolte un comportament responsabil față de mediu.

Proiectul ‘Atelierele de Energie Verde’ al asociației a ieșit câștigător în cadrul programului de finanțare Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă atragerea interesului elevilor din școlile gimnaziale spre activități practice, care au la baza elemente teoretice învățate la orele de curs.

Kiturile educaționale achiziționate pentru aceste ateliere, prin programul START ONG, au ca tematică energia verde, precum energia solară și energia eoliană.
Cu ajutorul acestor kituri, dorim ca elevii să cunoască într-un mod practic și interactiv, importanta folosirii alternative a acestor resurse de energie verzi pot ajuta la economisirea resurselor limitate ale Pamantului.

Perioada de desfășurare a proiectului: 1 iulie – 30 noiembrie 2019
Locul de desfășurare: Brașov, în rândul școlilor gimnaziale din județul Brașov. Atelierele se vor desfășura atât în timpul anului școlar,începând cu luna septembrie dar și pe perioada verii în locații precum Muzeul Pedagogic sau Okianoteca
Beneficiarii direcți ai proiectului: Cel putin 25 clase elevi clasele III -VIII, din cadrul școlilor din Brașov.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate,mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative.

Start ONG https://www.startong.ro

Asociația Act for Tomorrow http://actfortomorrow.ro

Kaufland România https://www.kaufland.ro

Unitățile școlare care sunt interesate de a participa la acest proiect ca beneficiari, sunt rugate să ne contacteze la :
contact@totmaiverde.ro
iulian@totmaiverde.ro
roxana@totmaiverde.ro
Tel. 0799 755 522