Globi și energia

Călătoria lui Globi în viitorul energetic

Subiectele legate de schimbările climatice, topirea ghețarilor, furtunile extreme și fenomenele meteorologice extraordinare domină media și preocupă știința și politica. Globi, un personaj celebru creat în 1932 în Elveția și foarte îndrăgit de toți copiii din țara cantoanelor, este și el preocupat de schimbările climatice și-a făcut doi prieteni noi ce provin din Republica Kiribati. Kiribati este o insulă care se află în cealaltă parte a Pământului, în Oceanul Pacific, un loc unde există mulți palmieri și plaje foarte frumoase cu nisip. Însă acolo nivelul mării crește de la an la an. Casa și școala noilor prieteni ai lui Globi au fost inundate și familiile lor au fost nevoite să se mute.

Globi începe împreună cu prietenii săi o aventură; ei vor să descopere care este cauza schimbărilor climatice. Descoperă locuri noi și interesante și vorbesc cu mulți specialiști. Ei sunt ghidați în aventura loc de chiar Ambasadorul Energiei. Află multe lucruri noi despre combustibilii fosili care sunt folosiți foarte mult azi, dar care produc gaze cu efect de seră prin arderea lor. Aceste gaze, cum ar fi dioxidul de carbon, sunt unul din motivele principale ale modificarilor climatice. Globi și prietenii lui află însă și despre „energia verde”. Astfel, ei descoperă sursele de energii regenerabile și învață cum pot folosi energia apei, a vântului și a soarelui. Află, de exemplu, despre panourile fotovoltaice cu care se poate produce curentul electric și colectoarele solar termice cu care se obține apa caldă sau se poate încălzi o locuință. Globi construiește o mașină de jucărie ce se mișcă datorită unei celule fotovoltaice, iar din deșeuri face o moară mică de apă, pe care, în câțiva pași simpli, o transformă într-o moară de vânt. La sfârșitul călătoriei lor, copiii vizitează un loc în care s-a realizat „Tranziția energetică”, adică trecerea de la energia produsă din combustibili fosili, precum petrolul, la cea produsă din surse regenerabile, cum ar fi apa, soarele sau vântul. Ei descoperă avantajele și dezavantajele diferitelor tehnologii de producere a energiei și află că reducerea consumului de energie este, de fapt, o soluție simplă prin care fiecare poate contribui la diminuarea schimbărilor climatice. Cu cât consumăm mai puțin, cu atât trebuie să producem mai puțină energie, deci mai puține gaze cu efect de seră. Destul de simplu, de fapt, nu? Haideți să încercăm fiecare acest lucru!

Prețul pentru Romania este de 60 lei ( transportul este inclus în acest preț). Plata se face prin rambus (la curier) sau online în contul asociației.

Pentru a comanda cartea, vă rugăm completați acest formular.